Crepes med fikonmarmelad, färska fikon och vaniljglass

Recept från Veganvrak. Blir 4–6 pannkakor och 2 dl marmelad eller 4 portioner.

Ingredienser

Pannkakor:

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk sojamjöl
  • en nypa bakpulver
  • en nypa vaniljsocker
  • en nypa salt
  • 1,5 dl sojamjölk
  • 1 msk rapsolja

Fikonmarmelad:

  • 200 g torkade fikon
  • 100 g dadlar
  • 4-5 dl rött vin
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 lagerblad
  • 50 g valnötter

Gör så här

Blanda alla ingredienser och vispa tills smeten blir slät. Stek pannkakorna i lite margarin i en teflonpanna (eller liknande) på rätt hög värme, vänd när pannkakan har blivit gyllenbrun och frasig i kanterna och smeten stelnat över hela pannkakan.

Strimla fikon och dadlar fint. Lägg allt utom valnötter i en kastrull och låt koka ca 20 min utan lock. Grovhacka valnötter och tillsätt dem.

Bred fikonmarmelad på pannkakorna och rulla ihop dem. Servera med färska fikon och vaniljglass.