Recept och bild från Kotte Grön!
Ingredienser
- knappt 1 kilo färskpotatis
- 70 g spenat
- 1 gul paprika
- 1/3 gurka
- 1 scharlottenlök, finhackad
- 2 msk äggfri majonnäs
- 3 msk sojayoghurt
- 1 tsk dijonsenap
- 2 tsk torkad dragon
- 1 msk citronjuice
- 4 msk olivolja
- salt, peppar
Gör så här
Skrubba och koka potatisen. Låt svalna. Skölj spenaten och skär paprikan i bitar. Skala gurkan. Dela den på mitten, skrapa ur kärnorna och skär den i bitar. Blanda scharlottenlök, majonäs, yoghurt, senap, dragon och citronjuice i en skål. Vispa i olivoljan. Det kommer se gräsligt ut och skära sig, men det blir kanongott! Smaka av med salt och peppar. Blanda potatis, paprika, spenat, gurka och dressing i en stor skål. Servera!