Recept från Veganvrak. Blir 4–6 pannkakor och 2 dl marmelad eller 4 portioner.
Ingredienser
Pannkakor:
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 msk sojamjöl
- en nypa bakpulver
- en nypa vaniljsocker
- en nypa salt
- 1,5 dl sojamjölk
- 1 msk rapsolja
Fikonmarmelad:
- 200 g torkade fikon
- 100 g dadlar
- 4-5 dl rött vin
- 1 dl muscovadosocker
- 2 lagerblad
- 50 g valnötter
Gör så här
Blanda alla ingredienser och vispa tills smeten blir slät. Stek pannkakorna i lite margarin i en teflonpanna (eller liknande) på rätt hög värme, vänd när pannkakan har blivit gyllenbrun och frasig i kanterna och smeten stelnat över hela pannkakan.
Strimla fikon och dadlar fint. Lägg allt utom valnötter i en kastrull och låt koka ca 20 min utan lock. Grovhacka valnötter och tillsätt dem.
Bred fikonmarmelad på pannkakorna och rulla ihop dem. Servera med färska fikon och vaniljglass.