Pastasallad med marinerad tofu och hemmagjord pesto

Recept och bild från Kotte Grön!

Ingredienser

  • 300 g fjärilsmakaroner (farfalle)
  • 500 g tofu
  • 70 g spenat
  • 1 paprika i valfri färg
  • ca 150 g körsbärstomater
  • 10 soltorkade tomater
  • ½-1 dl blandade frön (t.ex solrosfrön, linfrön, pumpafrön) och pinjenötter

Marinad

  • 2 msk honung (vill du inte använda honung så ta lite sirap istället)
  • ca ½ dl olivolja
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 tsk paprika
  • salt och peppar

Pesto

  • bladen från 1 kruka basilika
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk b-jäst
  • ca ½ dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Skär tofun i bitar och lägg den i marinaden (som du gör innan genom att blanda ihop alla marinad-ingredienser), gärna i några timmar. Gör peston (mixa alla pesto-ingredienser förutom oljan, tillsätt sedan olja, lite i taget, tills du får en bra pesto-konsistens). Koka pastan. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Stek tofun så att den får lite färg. Blanda spenat, grönsaker, tofu och pasta. Häll över peston och rör om. Rosta fröna och pinjenötterna i en torr panna och strö dem över pastasalladen.