Recept och bild från Kotte Grön!
Ingredienser
- 300 g fjärilsmakaroner (farfalle)
- 500 g tofu
- 70 g spenat
- 1 paprika i valfri färg
- ca 150 g körsbärstomater
- 10 soltorkade tomater
- ½-1 dl blandade frön (t.ex solrosfrön, linfrön, pumpafrön) och pinjenötter
Marinad
- 2 msk honung (vill du inte använda honung så ta lite sirap istället)
- ca ½ dl olivolja
- 1 msk chilisås
- 1 msk grillkrydda
- 1 tsk paprika
- salt och peppar
Pesto
- bladen från 1 kruka basilika
- 1 dl pinjenötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk b-jäst
- ca ½ dl olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Skär tofun i bitar och lägg den i marinaden (som du gör innan genom att blanda ihop alla marinad-ingredienser), gärna i några timmar. Gör peston (mixa alla pesto-ingredienser förutom oljan, tillsätt sedan olja, lite i taget, tills du får en bra pesto-konsistens). Koka pastan. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Stek tofun så att den får lite färg. Blanda spenat, grönsaker, tofu och pasta. Häll över peston och rör om. Rosta fröna och pinjenötterna i en torr panna och strö dem över pastasalladen.