Recept och bild från Veganvrak!
12 bitar.
Ingredienser
- 15 digestivekex
- 75 g mjölkfritt margarin
- 1 dl havregrädde
- 1 dl gelesocker multi
- 2 pkt tofuline färskost naturell
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk hjortronsylt
- 1 dl hjortronsylt
- 0,5 dl vatten
- 1,5 dl gelésocker multi
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Blanda havregrädden och gelésockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Rör mjukosten smidig och blanda det tillsammans med hjortronsylten. Blanda det sedan med gelésockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna. Blanda hjortronsylt, vatten och gelesocker i en kastrull och låt det koka upp. Låt det koka en halv minut. Låt gelén svalna något och häll den sedan över kakan. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.