Cheesecake med hjortron

Recept och bild från Veganvrak!

12 bitar.

Ingredienser

  • 15 digestivekex
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl havregrädde
  • 1 dl gelesocker multi
  • 2 pkt tofuline färskost naturell
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk hjortronsylt
  • 1 dl hjortronsylt
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl gelésocker multi

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Blanda havregrädden och gelésockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Rör mjukosten smidig och blanda det tillsammans med hjortronsylten. Blanda det sedan med gelésockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna. Blanda hjortronsylt, vatten och gelesocker i en kastrull och låt det koka upp. Låt det koka en halv minut. Låt gelén svalna något och häll den sedan över kakan. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.