Recept och bild från Kotte Grön!
3-4 portioner.
Ingredienser
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- ca 10 brysselkål
- 1 burk kinafärs
- 1 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 msk mangochutney
- 2½ dl havre-/sojagrädde
- 1 liten burk majs
- ris
Gör så här
Hacka lök och vitlök och fräs i olja tills de mjuknat. Ta bort de yttersta bladen på brysselkålen och skär av ändarna. Dela i halvor. Skär paprikan i bitar och häll ner den och brysselkålen i grytan med lök. Häll av vätskan från kinafärsen och skär den i mindre bitar. Lägg i grytan och låt allt fräsa ett par minuter. Tillsätt kryddor och mangochutney och rör runt. Häll i grädden och majsen och låt allt koka upp och bli varmt. Servera med ris eller något annat gott.