Kokostoscakladdkaka

Supergod och lätt kaka. Ursprungsreceptet kommer härifrån. Botten är dock en veganiserad variant, samma som det här receptet.

Ingredienser:

Botten:

4.6 dl vetemjöl
4.6 dl strösocker
1 3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2.3 dl vatten
2.3 dl olja
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:

200 g (5-6 dl) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl havregrädde
75 g margarin

Gör så här

Värm ugnen till 175°. Blanda alla ingredienser till botten utom vatten, olja och vaniljsocker. Häll därefter i det också. Bred ut det i en smörjd form, 23×33 cm stor. Grädda 15 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten, men någorlunda fast på toppen.

Under tiden som botten är i ugnen, gör glasyren: Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och margarin i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

Ta ut botten ur ugnen, bred över glasyren och grädda ytterligare 10 min, tills det har fått en fin färg.
När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Bountys

Recept från Kopanda foods.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 200 g kokosflingor
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 200g choklad
  • 20 ml matolja

Gör så här

Blanda samman smör, kokosflingor, vaniljsocker, florsocker och vatten. Blanda ihop som en vanlig chokladbollssmet. Forma bitar du tycker är lagom, ställ dem på ett fat och låt stå i frysen i ca 1 timme. Smält choklad med olja. Doppa bitarna i chokladen, och ställ på ett bakplåtspapper (annars fastnar de när chokladen stelnar).  Förvara i kylskåp.

Jordnötskaka med chokladtäcke

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 1 rund form med 21 cm i diameter.

Ingredienser

  • 25 g smält mjölkfritt margarin
  • 200 g jordnötssmör
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • äggersättning för tre ägg
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl kokos

Gör så här

Blanda det smälta margarinet med jordnötssmöret. Blanda äggersättningspulvret enligt anvisningar och häll ner i margarinblandningen. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och häll sen ner dem i margarinblandningen. Smörj en form med avtagbara kanter (ca 21 cm i diameter) med margarin och strö kokos i formen. Bred sen ut kaksmeten i formen och grädda kakan i drygt tolv mintuer i 200 grader. Smält chokladen och blanda med kokos och bred ut över kakan när den är färdiggräddad.