Plommon- och fikonkompott med äppelyoghurt

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.

Ingredienser

  • 6 färska fikon
  • 5 plommon
  • 2 dl rödvin
  • 1 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 1 stort äpple
  • 2,5 dl sojayoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Koka upp rödvin, socker och kanelstång och låt det koka cirka fem minuter. Kvarta fikonen och dela på plommonen och skär dem i mindre bitar. Lägg ner frukten i kastrullen och låt sjuda på svag värme cirka 15 minuter. Skala och riv äpplet och blanda med yoghurt och vaniljsocker. Servera kompotten med äppelyoghurten.

Recept på ostbricka kommer senare.

Rabarberkompott med kardemumma och ingefära

Recept från Veganvrak.

Ingredienser

  • 1 liter rabarber
  • 0,5 l jordgubbar
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1,5 dl socker

Gör så här

Skala rabarbern och skiva den tunt. Skär jordgubbarna i bitar. Lägg det i en kastrull tillsammans med socker, ingefära och kardemumma och låt allt koka upp. Låt småputtra på svag värme i ca 20 minuter. Servera med mjölk. Eller gör som vi gjorde, använd kompotten som fyllning i wienerbröd.