Korvkaka innehåller alltså inte korv, av någon anledning.
Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.
Ingredienser
- 2,5 dl korngryn
- 5 dl grönsaksbuljong
- 5 dl sojamjölk
- 1 dl russin
- 2 gula lökar
- 2 msk sirap
- 3 tsk salt
- 0,5 tsk malen vitpeppar
- 0,5 tsk malen kryddpeppar
- 1 tsk mejram
Gör så här
Koka korngrynen i vatten i 15 minuter. I med sojamjölken och låt koka 30 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i lite mjölkfritt margarin. Blanda korngrynsgröten med löken och russin. Smaka av med sirap och kryddor. Häll smeten i en smord form och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter eller tills kakan har fått fin färg. Servera med lingonsylt.