Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.
Ingredienser
- 12 lasagneplattor
- grillad aubergine
- grillad paprika
- soltorkade tomater
- rostade solroskärnor
- babyspenat
- färsk basilika till garnering
Ostsås:
- 1 ask tofuline färskost
- 1 dl havregrädde
- riven muskotnöt
- salt, svartpeppar
Tomatsås:
- 500 g färska tomater
- olivolja
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- vatten
- ev. vitt vin
- salt, svartpeppar
Gör så här
Börja med tomatsåsen. Skär ett kryss i varje tomat och skålla dem i en kastrull med kokande vatten. Lyft upp tomaterna efter någon minut och dra sedan av skalen. Hacka löken och vitlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken. Lägg i tomaterna och slå på lite vatten och vin om du vill ha det. Koka upp och låt sedan såsen småputtra närmare en timme. Smaka av med salt och svartpeppar.
Gör sedan ostsåsen. Blanda ost och grädde i en kastrull och hetta upp. Såsen behöver inte koka. Ha i riven muskot, salt och svartpeppar.
Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten. Lägg en lasagneplatta på varje tallrik och varva sedan grillade grönsaker, babyspenat ostsås och rostade solroskärnor. Garnera med färsk basilika och häll tomatsås runt omkring lasagnen.