Morotspasta

Recept och bild från Kotte Grön!

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2½ dl sojagrädde
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 dl vatten
  • 1 liten tetra bönor
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Gör så här

Skala och riv morötterna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs morötter och lök i ett par minuter så de mjuknar. Tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka under lock i ca 15 min. Servera med spagetti eller ris.

Pasta med aubergine och tomat

Recept och bild från Kotte Grön!

Ingredienser

  • 2 stora auberginer
  • 1 msk oregano
  • ½ msk basilika
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar tomater à 400 g
  • salt och peppar
  • pasta

Gör så här

Skär auberginerna i fingerstora bitar och bryn i omgångar i olja tills alla bitar är genomstekta. Strö över oreganon, basilikan och den hackade vitlöken. Häll på tomaterna och sjud i 10-15 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta.

Squash- och morotspasta

Recept och bild från Kotte Grön!

2 portioner.

Ingredienser

  • 1 squash
  • 2 hyfsat stora morötter
  • 3 dl pasta
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

Koka pastan. Skala morötterna och riv både dem och squashen grovt. Fräs grönsakerna i lite olivolja med finhackad vitlök. Salta och peppra. Rör i den kokta pastan och servera gärna med en god bönsallad.