Recept från Veganvrak. Blir 1 plåt.
Ingredienser
Pizzadeg:
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 msk neutral olja
- 2 dl sojamjölk
Tomatsås:
- 1 burk hela tomater
- 2 msk tomatpuré
- salt, svartpeppar
Pizzasås:
- 1 dl havregrädde
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad oregano
- 1 msk finhackad basilika
- salt, svartpeppar
Pålägg:
- 100 g zucchini
- 1 tomat
- 1 röd lök
- 1 röd paprika
Färsfyllning:
- 1 dl torr sojafärs
- 1 msk ajvar relish
- 1 krm rökarom
- salt, svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna och ha sen i oljan och sojamjölken. Arbeta snabbt ihop till en deg och kavla ut den på en mjölad bakplåtspappersklädd plåt.
Klipp tomaterna i mindre bitar. Ha i tomatpuré, salt och peppar. Bre ut tomatsåsen på pizzadegen.
Skiva grönsakerna och lägg dem på pizzan.
Häll hett vatten över sojafärsen och låt det stå några minuter tills färsen är mjuk. Häll av vattnet och smaksätt färsen med ajvar, rökarom, salt och peppar. Strö över färsen på pizzan.
Blanda alla ingredienser till pizzasåsen och ringla över pizzan. Grädda pizzan i en kvart. Ät gärna med vitkålssallad och klicka över bearnaisesås om du vill.