Recept och bild från Kotte Grön!
Ingredienser
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 3 stjälkar selleri, fint skivad
- 2 stora tomater, skurna i små bitar
- en rejäl bit färsk ingefära
- skal och saft från en lime
- 1 kanelstång
- 3 kardemummakapslar
- finriven muskot
- 3 dl röda linser
- 5-6 dl vatten
- 2 limeblad
- chilipulver
- malen koriander
- gurkmeja
- 2 msk tomatpuré
- 400 ml kokosmjölk
- 2 msk mango chutney
- ris
Gör så här
Fräs lök, vitlök och selleri på medelvärme tills de mjuknar. Lägg i tomaterna, riv i ingefäran och tillsätt saft och skal från lime, kanelstång, kardemumma och muskot. Rör runt och låt allt puttra ihop någon minut. Skölj under tiden linserna och häll sedan ner dem i grytan ihop med vattnet. Låt koka på låg värme i ca 10 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt puttra ihop tills linserna är mjuka. Smaka av, toppa eventuellt med lite färsk koriander och servera med t ex råris.