Palsternackspuré med tzayspett, svartvinbärssås och sallad på rucola och päron

Recept från Veganvrak.

Ingredienser

Palsternackspuré

  • 1 kg palsternacka
  • en klick mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl havregrädde
  • salt, vitpeppar

Svartvinbärssås

  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 1 dl rött vin
  • 4 msk mjölkfritt margarin

Päronsallad med rucola och pumpakärnor

  • 4 päron
  • en näve rucola
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk citronsaft
  • 4 msk rostade pumpakärnor
  • lite sirap
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Palsternackspuré

Skala och skär palsternackorna i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten, häll av vattnet. Mixa dem med margarin och grädde till en slät puré. Smaka av med salt och vitpeppar.

Svartvinbärssås

Koka upp och reducera till hälften. Smaka av med salt och vitpeppar.

Päronsallad med rucola och pumpakärnor

Skär päronen i klyftor och blanda med rucola. Ringla över lite olivolja, citronsaft och honung/sirap. Salta och peppra och strö över rostade pumpakärnor vid serveringen.

Päronsallad med rucola och pumpakärnor

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 2 portioner.

Ingredienser

  • 2 päron
  • en näve rucola
  • 2 msk rapsolja
  • knappt 1 msk citronsaft
  • 2 msk rostade pumpakärnor
  • lite honung eller sirap
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Skär päronen i klyftor och blanda med rucola. Ringla över lite olivolja, citronsaft och honung/sirap. Salta och peppra och strö över rostade pumpakärnor vid serveringen.

Bönburritos med tomatsås och majssalsa

Recept och bild från Veganvrak!

8 burritos.

Tomatsås

Ingredienser

  • 300 g tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyftor
  • ½ chipotle
  • ½ msk sirap
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Skär ett kryss i varje tomat och skålla sedan tomaterna några minuter. Ta upp dem ur vattnet och dra sedan av skalet. Skär vitlök fint och fräs det i olivolja utan att det tar färg. Lägg i tomaterna och mosa dem något med en gaffel. Skär chipotle fint (använd gärna plasthandskar) och lägg det i såsen. Låt såsen koka upp och sedan småputtra ca 20 minuter. Smaka av med sirap, salt och svartpeppar.

Majssalsa

Ingredienser

  • 2 dl majs
  • 2 päron
  • 1 röda chilifrukter
  • 1 liten rödlök
  • 1 tsk socker
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Skala päronen och tärna dem fint. Hacka löken och chilifrukten fint och blanda med resten av ingredienserna.

Ingredienser

  • 8 majstortillas
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 dl majs
  • 1 röd lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • en nypa cayennepeppar
  • salt, svartpeppar
  • valfri smältbar veganost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken fint. Mosa hälften av bönorna och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Fördela fyllningen på tortillabröden och rulla ihop. Strö lite veganost över och grädda i ca 15 minuter. Servera med tomatsås och majssalsa.