Recept från Veganvrak.
Ingredienser
Palsternackspuré
- 1 kg palsternacka
- en klick mjölkfritt margarin
- 2,5 dl havregrädde
- salt, vitpeppar
Svartvinbärssås
- 1 l grönsaksbuljong
- 1 dl svartvinbärsgelé
- 1 dl rött vin
- 4 msk mjölkfritt margarin
Päronsallad med rucola och pumpakärnor
- 4 päron
- en näve rucola
- 4 msk rapsolja
- 2 msk citronsaft
- 4 msk rostade pumpakärnor
- lite sirap
- salt, svartpeppar
Gör så här
Palsternackspuré
Skala och skär palsternackorna i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten, häll av vattnet. Mixa dem med margarin och grädde till en slät puré. Smaka av med salt och vitpeppar.
Svartvinbärssås
Koka upp och reducera till hälften. Smaka av med salt och vitpeppar.
Päronsallad med rucola och pumpakärnor
Skär päronen i klyftor och blanda med rucola. Ringla över lite olivolja, citronsaft och honung/sirap. Salta och peppra och strö över rostade pumpakärnor vid serveringen.