Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.
Ingredienser
- sesamolja
- ½ purjolök
- 1 röd lök
- 1 röd chili
- 2 morötter
- 3 vitlöksklyftor
- 1 burk kokosmjölk
- 2 dl röda linser
- 1 l vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 tsk malen fänkål
- 1 tsk malen koriander
- 2 msk pressad lime
- lite färsk thaibasilika (eller dragon som smakar ungefär likadant)
- salt
Gör så här
Strimla purjolöken och löken. Finhacka vitlöken och chilin. Riv morötterna grovt. Hetta upp sesamolja i en kastrull. Ha i fänkål, koriander och löksorterna och låt dem bli mjuka. I med chili och morötter och låt fräsa några minuter utan att det tar färg. I med linser, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar och låt koka cirka tio minuter. Pressa i lime och smaka av med salt och thaibasilika eller dragon.