Ädelostsås

Recept och bild från Kotte Grön!

Ingredienser

  • 500 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 200 g creamy spread ädelost
  • 2 dl sojagrädde
  • salt och peppar

Gör så här

Hacka champinjoner, lök och vitlök och fräs en stund utan att de tar färg. Rör ner osten och häll i sojagrädden. Smaka av med salt och peppar. Ät med spagetti och sallad.

Pastasallad med currystekt tofu

Recept och bild från Veganvrak!

2 portioner.

Ingredienser

  • 4 dl pasta
  • ½ röd lök
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 50 g blandad sallat
  • ½ dl rostade och saltade sojabönor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 300 g tofu
  • ½ dl vegansk majonnäs
  • ½ dl havregrädde
  • ½ tsk curry
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Koka pastan mjuk i saltat vatten. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tärna tofun och stek den tillsammans med curry ett par minuter. Skiva löken och skär paprika och tomat i mindre bitar. Blanda ingredienserna till salladen i en skål. Rör ihop majonnäsen med grädden och smaka av med curry, salt och peppar. Fördela salladen och tofu på två tallrikar och ringla över dressingen.

Gräddig vårpasta

Baserat på recept och bild från Veganvrak!

6 portioner.

Ingredienser

  • spagetti för sex
  • 600 g skärbönor eller sockerärter
  • 6 dl frysta ärter
  • en rödlök
  • 6 dl havregrädde
  • 3 msk finhackad färsk basilika
  • 3 msk finhackad färsk persilja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med att koka pastan. Hacka löken och strimla skärbönorna/sockerärtorna på snedden. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och låt löken, skärbönorna/sockerärterna och de gröna ärterna fräsa några minuter utan att det tar färg. Häll över havregrädden och låt den koka upp. Sänk sedan värmen och lägg i pastan när den nästan är al dente. Låt sedan såsen koka in några minuter. Ha i örterna blanda allt. Smaka av med salt och peppar.