Recept från Veganvrak. Blir ungefär 6 portioner mousse.
Ingredienser
Nougatglass:
- 2 dl vegansk vispgrädde (Carlshamn)
- 1 dl socker
- 2 dl havregrädde (Oatly)
- 2 guldnougat
Chokladmousse:
- 350 g silkentofu
- 100 g mörk choklad
- 1 dl lönnsirap eller vanlig sirap
- 2-3 msk konjak
Gör så här
Nougatglass
Värm 1 dl havregrädde och socker i en kastrull och rör tills sockret har smält. Bryt ner nougaten och rör tills den har löst sig. Tillsätt sedan resten av havregrädden samt vispgrädden och rör tills blandningen är slät. Kyl sedan blandningen tills den blivit riktigt kall och frys den sedan i en glassmaskin. Har du ingen glassmaskin ställer du in glassen i frysen och tar ut och rör om i den med jämna mellanrum.
Konjaksspetsad chokladmousse
Smält chokladen. Mixa tofun slät och tillsätt lönnsirap/sirap, choklad och konjak. Mixa till en jämn smet. Ställ i kylen minst en timme. Fördela sedan i portionsglas.