Palsternackspuré med tzayspett, svartvinbärssås och sallad på rucola och päron

Recept från Veganvrak.

Ingredienser

Palsternackspuré

  • 1 kg palsternacka
  • en klick mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl havregrädde
  • salt, vitpeppar

Svartvinbärssås

  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 1 dl rött vin
  • 4 msk mjölkfritt margarin

Päronsallad med rucola och pumpakärnor

  • 4 päron
  • en näve rucola
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk citronsaft
  • 4 msk rostade pumpakärnor
  • lite sirap
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Palsternackspuré

Skala och skär palsternackorna i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten, häll av vattnet. Mixa dem med margarin och grädde till en slät puré. Smaka av med salt och vitpeppar.

Svartvinbärssås

Koka upp och reducera till hälften. Smaka av med salt och vitpeppar.

Päronsallad med rucola och pumpakärnor

Skär päronen i klyftor och blanda med rucola. Ringla över lite olivolja, citronsaft och honung/sirap. Salta och peppra och strö över rostade pumpakärnor vid serveringen.