Ingredienser
- 1 hackad gul lök
- 2 msk olivolja
- 1 lagerblad
- 1-2 röda chilifrukter/ lite chilipulver/ lite cayennepeppar/ lite sambal oelek – nåt starkt!
- 2 tsk pressad vitlök
- 1 msk tomatpurré
- 1/2-1 msk socker (smaka av på slutet)
- 1 msk soja
- 1 burk krossade tomater, helst Mutti
- 1- ½ dl vitt vin/ vitt matlagningsvin
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Fräs löken på låg värme tillsammans med olivolja och lagerblad.
Tillsätt chili, vitlök, tomtpurré,socker, soja och fräs 5 min till, på låg värme. Passa noga, det bränns lätt!
Tillsätt vin och tomater. Koka 10 min, helst mer.
Smaka av och krydda. Såsen ska smaka lite sött, lite surt och lite starkt.
Servera helst ljummen. Går att frysa och värma på. Håller sig fint i kylskåp ett par veckor.