Recept från Veganvrak.
Ingredienser
- 2 apelsiner
- 1 blodapelsin
- 1 grapefrukt
- 2 clementiner
- 1 granatäpple
Lag
- 2 passionfrukter
- 1 vaniljstång
- 1 dl apelsinsaft
- 0,5 dl strösocker
Citrongranité
- 1,5 dl vatten
- 0,5 dl socker
- rivet skal och saft av 1 citron
- 1 dl vitt vin
Gör så här
Koka lagen ca 1 min.
Koka ihop alla ingredienserna till granitén ca 5 min i en kastrull. Låt svalna och sila av skalen. Spara ca 1/2 tsk av skalen och lägg dem i lagen. Häll upp lagen i en skål och ställ in i frysen. Rör lätt med en gaffel varje timme. Det tar ca 3 timmar innan granitén är fryst.
Skala och skär frukterna i klyftor. Häll sedan lagen över citrussalladen och servera med citrongranité.