Recept från Veganvrak. Blir ungefär 4 portioner.
Ingredienser
Vårrullar:
- 8 ark vårrullsdeg
- 200 g tofu
- några torkade shiitakesvampar, blötlagda
- ½ purjolök
- 1 morot
- 100 g vitkål
Chiliyoghurt
- 4 dl sojayoghurt
- 1 dl sweet chili-sås
Glasnudelsallad
- 400 g glasnudlar, se instruktioner på förpackningen hur du tillreder dem
- 1 lime
- 2röda paprikor
- 1 rödlök
- sweet chili-sås
- salt eller ljus soja
Gör så här
Tina vårrullsdegen. Strimla ingredienserna till vårrullsfyllningen fint. Fräs allt i lite olja. Lägg fyllningen på vårrullsarken och rulla ihop till vårrullar. Pensla kanten med vatten eller olja så håller de ihop. Fritera vårrullarna några minuter eller grädda dem i ugnen (225 grader) ca 15 minuter. Rör ihop yoghurten med sweet chili-såsen. Strimla lök och paprika fint och blanda med glasnudlarna. Pressa över lime och blanda ner chilisås. Smaka av med salt eller soja.