Receptet blir 4 portioner och vi har hittat det på Djurens rätt.
Ingredienser
- 1 påse Veggo kycklingbitar (annat vegokött går så klart också bra)
- 2 bananer
- 3 dl havregrädde
- 1 dl chilisås
- 8 skivor rashers eller annat vegobacon, t ex ½ paket Astrid och apornas Carbonarabitar, alt. 1/2 pkt. tofu, liquid smoke, torrjäst och japansk soja.
- 1 dl jordnötter
Gör så här:
Om du gör egna bacon: använd 1/2 pkt. naturell tofu. Pressa ur så mycket spad som möjligt och skär tofun i baconliknande skivor (tunna!). Stek dem på medelvärme i mycket olja på båda sidorna tills de är knapriga.
Medan stekningen pågår: blanda två delar japansk soja till en del liquid smoke till en marinad. Häll marinaden över baconen när de blivit knapriga, och låt puttra på lägre värme tills all marinad kokat in. Ta allt från plattan och strö över omkring 1 tsk torrjäst. Rör om och låt svalna på hushållspapper.
Lägg vegobitarna i en ugnsfast form.
Skala och dela bananerna på längden eller i slantar och lägg den ovanpå.
Vispa ihop grädde och chilisås och häll det ovanpå.
Grädda i 225 graders ugnsvärme i 20 minuter.
Om du använder rasherskivor så strimla dem, stek dem eller carbonarabitarna knapriga i en stekpanna.
Ta ut formen och strö över vegobaconet och jordnötterna.
Servera med ris och en sallad.