Tagliatelle med vegetarisk kyckling och karljohansvamp i gräddig vitvinssås

Recept från Veganvrak!

4 portioner.

Ingredienser

  • 300 g vegetarisk kyckling från Veggo
  • 200 g färsk karljohansvamp eller blandad svamp
  • det gröna på 1 purjolök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl havregrädde
  • salt, nymalen svartpeppar

Gör så här

Skiva svampen och hacka purjolök och vitlök. Fräs det mjukt i lite mjölkfritt margarin. Tillsätt den vegetariska kycklingen och låt allt fräsa några minuter. Ha i vinet och grädden och låt såsen koka upp. Låt sedan puttra på svag värme i 15 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ha eventuellt i färsk basilika. Servera med tagliatelle eller annan pasta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *