Tomatsås med linser, trattkantareller och rödvin

Recept och bild från Veganvrak!

En rätt stor sats.

Ingredienser

  • 2 burkar krossade tomater
  • 2-3 dl röda linser
  • 1-1,5 dl torkade trattkantareller, förvällda
  • 1-2 dl rödvin
  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk socker
  • 2 lagerblad
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk torkad timjan
  • pasta

Gör så här

Koka pasta. Finhacka lök och vitlök och fräs det i olja tills det blivit mjukt. I med allt annat förutom salt och peppar och låt koka i drygt 20 minuter. Vatten får du hälla i allteftersom såsen kokar in. Om du inte gillar att linserna blir lite mosiga kan du slänga i dem när det är tio minuter kvar på såsen. Smaka av med salt och peppar och servera med fullkornspasta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *