Recept från Veganvrak.
Ingredienser
Tårtbotten:
- 50 g mjölkfritt margarin
- 4 dl vetemjöl
- 0,5 dl sojamjöl
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl socker
- 2,5 dl sojamjölk
Passionsfruktscurd:
- 3-4 passionsfrukter
- 75 g mjölkfritt margarin
- 1 dl strösocker
- 2 msk majsstärkelse
- 2 msk gelesocker multi
Garnering:
- 25 g mörk choklad
- 100 g hallon
- 3 dl florsocker
- 1 passionfrukt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser till tårtbottnen. Blanda mjölken och margarinet och häll ner det i mjölblandningen. Vispa tills smeten blir slät. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbara kanter (eller en hjärtformad). Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt kallna och dela sedan kakan i två delar.
Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Passera dem genom en sil. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt socker, passionsfruktsjos och kärnor (om du vill), majsstärkelse och gelesocker och sjud till en tjock kräm. Låt kallna och bred sedan på passionskrämen på den undre tårtbottnen. Lägg sedan på överdelen.
Smält chokladen och dra ut den till två långa pinnar på ett bakplåtspapper. Låt stelna (jag ställde in dem i frysen för jag hade lite bråttom). Mosa eller passera 50 g av hallonen och blanda dem med florsockret. Bred glasyren över kakan. Halvera passionsfrukten. Garnera kakan med passionsfrukt, de resterande hallonen samt chokladstängerna.