Vegobiff à la Lindström

Recept och bild från Veganvrak!

Ingredienser

  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 dl vatten eller sojamjölk
  • 100 g sojafärs (torrvikt)
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 2 msk finhackad kapris
  • 2 msk finhackade inlagda rödbetor
  • 2 msk finhackad ättiksgurka
  • ca 1 dl sojamjöl
  • salt, svartpeppar
  • margarin (till stekning)

Gör så här

Häll vattnet eller mjölken över ströbrödet och låt det svälla tio minuter. Koka upp vatten och slå det över sojafärsen och låt den bli mjuk. Slå sedan av vattnet. Mixa sojafärsen litegrann. Blanda sedan med ströbrödsblandningen och resten av ingredienserna. Ha i mer sojamjöl om du behöver få mer fason på biffarna. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Forma till åtta biffar och hetta upp margarinet i en stekpanna. Stek biffarna några minuter per sida. Ta sedan upp biffarna och gör sky i stekpannan. Slå över lite vatten och lägg i en halv buljongtärning. Vispa ner lite maizena och tillsätt några droppar soja för färgens skull. Låt skyn koka upp och servera den sedan till biffarna tillsammans med pressad potatis och valfria grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *