Wok med savoykål och tofu

Recept från Veganvrak. Blir ungefär 2 portioner.

Ingredienser

  • 100 g savoykål
  • en liten bit purjolök
  • 200 g fast tofu, gärna marinerad
  • 1 morot
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • sesamolja
  • salt, svartpeppar
  • rostade sesamfrön

Gör så här

Skär tofun i kuber och stek den på hög värme tills den fått färg. Lägg tofun vid sidan av när den är klar. Strimla kålen, moroten och purjolöken och fräs tills det fått lite färg i lite sesamolja. Fräs det inte allför länge, då blir allt bara slamsigt och trist. Finhacka vitlöken och riv i ingefäran. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner tofun när grönsakerna är färdiga. Servera med nudlar och nedanstående sojasås. Strö över lite rostade sesamfrön vid servering.

Ett svar på ”Wok med savoykål och tofu

  1. En del av redaktionen (Job, Kit, jag och Emma) testade idag det här receptet, fast minus såsen (som f.ö. inte är med i receptet ovan, men den innehåller lingonsylt – en minst sagt oortodox ingrediens i wok). Vi konstaterade att rätten inte klarade macktestet, d.v.s. att det var godare att äta mackor än maten.

    Möjligen hänger detta ihop med att det visade sig att alla av oss ogillade savoykål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *